Kύπρια Φιλοξενία

Φορέας Επιβράβευσης

Φιλοξενία είναι η κύρια αρχή, υγεία και ασφάλεια απαραίτητες προϋποθέσεις. (Κύπρια Φιλοξενία)

3ες ΕΤΗΣΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗΣ

Η επίσημη τελετή των 3ων Βραβεύσεων έχει αναβληθεί για μεταγενέστερο στάδιο.

Έτσι σε πρώτη φάση θα ανακοινώσουμε τους φετεινούς νικητές και θα δημοσιευουμε επιλεκτικές ιστορίες από τους φετεινούς υποψήφιους / υποψήφιες.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

(15/3/2020) 

Εξαγγελία Στήριξης Βραβείων από Υφυπουργείο Τουρισμού

(2/9/2019) Με ανακοίνωση του ο Υφυπουργός Τουρισμού ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια της αποστολής του για αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσίων και της αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας, έχει θέσει υπό την αιγίδα του τις ετήσιες παγκύπριες βραβεύσεις τπυ φορέα 'Κύπρια Φιλοξενία'.

Η ανακοίνωση υπάρχει ολόκληρη εντός της ιστοσελίδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 2α ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού, θεσμικών καλεσμένων και πλήθους διακεκριμένων επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, η 2η τελετή βράβευσης της ‘Κύπριας Φιλοξενίας’.

Πρόκειται για παγκύπριο θεσμό που αποσκοπεί στην επιβράβευση επαγγελματιών από όλο το φάσμα του τουρισμού. Κύριο κριτήριο είναι επώνυμες, τεκμηριωμένες, βέλτιστες πρακτικές που υποβάλλονται και που χαρακτηρίζονται από ψηλό βαθμό αυθεντικότητας, από επιπρόσθετη αξία και από ψηλό βαθμό υποδειγματισμού.

Οι βραβευθέντες 2018-2019 είναι οι ακόλουθοι:

Βραβεία Αριστοξενίας

Πρώτο βραβείο: Δέσπω Κωνσταντή (Dome Beach Hotel)

Δεύτερο βραβείο: Γεωργία Δημητρίου Adams Beach Hotel)

Βραβεία Εξαίρετης Εξυπηρέτησης

Πρώτο βραβείο: Ομαδικό (Amathus Beach Hotel)

Δεύτερο βραβείο: Σάββας Σιουμπουσλής (Four Seasons Beach Hotel)

Βραβεία Επαγγελματικής Κουλτούρας

Πρώτο βραβείο: Tζοάννα Χριστοφή / Νικολέττα Τσάνου (Tsanotel)

Δεύτερο βραβείο: Αντρούλα Βάσου (Napa Plaza Hotel)

Οι υποψηφιότητες είναι προϊόν προτάσεων που υποβάλλονται χωρίς αντίτιμο από κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία ή οργανισμό. Μέλη του φορέα είναι επαγγελματικοί σύνδεσμοι, και διακεκριμένες προσωπικότητες, που μοιράζονται το όραμα για ανάδειξη και προβολή των εξαίρετων ανθρώπων, μέσα από δείγματα γραφής, όπως αυτά κατατίθενται και αξιολογούνται από το φορέα.

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Υφυπουργός εξάγγειλε πρόταση για υιοθέτηση και προβολή της δράσης και σκοπών του φορέα, μέσα από την Επιτροπή Φιλοξενίας του υφυπουργείου, ενέργεια που θα δώσει την αναγκαία ώθηση για ευρύτερη καθιέρωση σε όλο το φάσμα του τουρισμού.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Κύπριας Φιλοξενίας

Πόλυς Καλλής (11/6/2019)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΜΜΕ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Ο φορέας Κύπρια Φιλοξενία ανακοινώνει την επίσημη τελετή των 2ων ετήσιων βραβεύσεων του, απότοκο θεσμοθετημένης διαδικασίας επιλογής και ανάδειξης των βέλτιστων επαγγελματικών πρακτικών τουρισμού.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, η ώρα 3 μ.μ. Ο θεσμός και η τελετή τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, που θα προσφωνήσει και θα κάνει τις απονομές.

Η ‘Κύπρια Φιλοξενία’ είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας, στον οποίο συμμετέχουν πλείστοι επαγγελματικοί σύνδεσμοι και πληθώρα διακεκριμένων επαγγελματιών του τουρισμού.

Οι υποψηφιότητες κατατίθενται χωρίς αντίτιμο και είναι προϊόντα προτάσεων που υποβλήθηκαν, και αποτελούν υποδείγματα φιλοξενίας ή επαγγελματικής κουλτούρας.

Οι θεσμοθετημένες βραβεύσεις είναι: ‘Βραβεία Αριστοξενίας’, ‘Βραβεία Εξαίρετης Εξυπηρέτησης’ και Βραβεία Υψηλής Επαγγελματικής Κουλτούρας’. Από φέτος θεσμοθετούνται οι τιμητικές διακρίσεις: ‘Διάκριση Κοινωνικής Προσφοράς’ καθώς και ‘Μεταθανάτια Τιμή για διακεκριμένη προσφορά στο τομέα φιλοξενίας’ Κύριοι χορηγοί της τελετής είναι το Four Seasons Beach Hotel και η πλατφόρμα αναγνώρισης – επιβράβευσης staffbravo, που ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει δεξίωση. H συμμετοχή των επαγγελματιών τουρισμού είναι δωρεάν, συστείνεται προκράτηση στο 99 597 596.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου. Πόλυς Καλλής (Πρόεδρος ΔΣ)

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΠΡΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ -ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΗ (Πρόεδρος)

(14/12/18)

Σας καλωσορίζουμε στην ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώνει ο φορέας Κύπρια Φιλοξενία.

Η Κύπρια Φιλοξενία είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας που δημιουργήθηκε σε μια κοινή προσπάθεια εκλεκτών επαγγελματιών, επαγγελματικών συνδέσμων, όπως και εκλεκτών φίλων υποστηριχτών της ιδέας της καταγραφής και προβολής των βέλτιστων πρακτικών και των ‘ευ πραττόντων’, αυτών δηλαδή που μας παραδειγματίζουν με τις πράξεις τους.

Ο φορέας φιλοδοξεί να καταστεί ο κρίκος που θα συνδέσει την επιχειρηματική δράση με την υψηλού επιπέδου κουλτούρα φιλοξενίας και περιποίησης.

Η ιδέα ξεκίνησε στα μυαλά κάποιων επαγγελματιών του τουρισμού, που βασικά ήθελαν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: ‘Τι είναι κυπριακή φιλοξενία;’ ή επίσης ‘τι είναι τουριστική συνείδηση; Ενώ αμφότερες οι έννοιες αναφέρονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εντούτοις παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μπορεί η παλαιότερη γενιά να έχει βιώματα αυθεντικής, εγκάρ-διας και ανυστερόβουλης παροχής φιλοξενίας διότι πιθανόν να έτυχε να τα ζήσουν σε παιδική ηλικία. Τι αποτελεί όμως υπόδειγμα φιλοξενίας για την νέα γενιά, που γεννήθηκε στο ήδη μεταλλαγμένο και μαζικοποιημένο περιβαλ-λον που υπάρχει σήμερα;

Αν θελήσουμε πρώτα να δώσουμε ένα ορισμό αυτός θα ήταν πως: ‘Η Φιλοξενία αποτυπώνεται από το επίπεδο τουριστικής συνείδησης (σαν τρόπο σκέψης) που μας ωθεί να μετατρέπουμε μια επιχειρηματική πράξη διαμονής, διακίνησης ή διατροφής σε μια φιλική, εγκάρδια και εξευγενισμένη εμπειρία (σαν τρόπο πράξης)’

Μέγα ζήτημα είναι όμως το τι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα του τουρισμού και πως αυτό εφαρμόζεται στην καθημερινή πράξη. Στόχος του φορέα είναι με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, σε ετήσια βάση να συλλέγει, αξιολογεί μέσα από αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, ακολούθως να επιβραβεύει και δημοσιεύει αυθεντικές ιστορίες που αποτυπώνουν την κουλτούρα φιλοξενίας.

Εθελοντική αποστολή μας είναι να προβάλλονται τέτοια βέλτιστα παραδείγματα που να αποτελέσουν, αν θέλετε τις ‘παραβολές’, τη διδακτική ύλη αν προτιμάτε, τις καταγραμμένες συνήθειες που θα χαρακτηρίζουν πλέον την κυπριακή φιλοξενία.

Σας Ευχαριστώ

 

Ευχαριστούμε το μουσείο Θάλασσα και τον Δήμο Αγίας Νάπας για την ευγενή προσφορά τους στη διοργάνωση της σημερινής ημερίδας.

(1/12/18) Αγαπητοί φίλο καλό μήνα! Αποστολή του φορέα μας είναι να εντοπίζει και να επιβραβεύει (και να προβάλλει) τους σηματοδότες του κυπριακού τουρισμού. Ο φορέας χρειάζεται την συμβολή σας για να ευρεθούν όλοι εκείνοι που με τα απτά δείγματα γραφής τους προσθέτουν αξια στο τουρισμό μας. Προς τούτο, χρειάζεται κάποιοι από σας να κάμετε τον κόπο να μας τα μεταφέρετε. Αγαπητοί μανατζερς και προιστάμενοι. Δέκα λεπτά από το χρόνο σας είναι αρκετά για την υποβολή μιας πρότασης επιβράβευσης. Μια πρόταση που μπορεί να δώσει ένα τεράστιο 'Παράδειγμα προς Μίμηση', καθώς επίσης και να αποτελέσει 'Αναγνώριση Ζωής' για τον εμπλεκόμενο συνάδελφο! Οι άριστοι του τουρισμού το αξίζουν! Νάσται όλοι καλά! (πκ)

Προκήρυξη Βραβείων Φιλοξενίας 2018

Τα Βραβεία Κύπριας Φιλοξενίας είναι θεσμός βράβευσης βέλτιστων πρακτικών στην κυπριακή τουριστική βιομηχανία. 

Ο φορέας υπηρετείται εθελοντικά από μια μεγάλη ομάδα από εκλεκτούς επαγγελματίες και τυγχάνει ενεργού υποστήριξης από σχεδόν όλο το φάσμα των επαγγελματικών οργανώσεων. 

Καλείστε να υποβάλετε προτάσεις προς βράβευση, οι οποίες θα πρέπει είναι εμπεριστατωμένες  και με ακριβή στοιχεία γεγονότων και ανθρώπων. Υλικό από προηγούμενες προκηρύξεις παρουσιάζεται από την σελίδα Βραβεία Φιλοξενίας [Filoxenia Awards] στο Facebook, και στην ιστοσελίδα www.cypriafiloxenia.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η ακόλουθη: 

[1] Υποβολή Προτάσεων

[2] Προ-αξιολόγηση από τριμερή επιτροπή συμβατότητας αν τηρούνται τα κριτήρια επιλογής

[3] Μυστική αξιολόγηση από ομάδα 50 εκλεκτών μελών του φορέα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια

[4] Τα επιλεχθέντα από την προ-αξιολόγηση, θα δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση

[5] Τέλος οι νικητές των 4 κατηγοριών θα βραβευτούν σε πανηγυρική τελετή στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Θα χαρούμε να μας υποβάλλετε τις προτάσεις σας, που θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/11/2018. 

 

Γιάννα Ορφανίδου                             Πόλυς Καλλής

(Γραμματέας)                                         (Πρόεδρος)

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Κύπριας Φιλοξενίας